Van Linge en Tillema notarissen -

Familierecht

De roze wolk voor het huwelijk is voor veel mensen een reden om niet naar een notaris te gaan. Daar wordt toch alleen maar gesproken over enge en akelige dingen? Toch kan het heel verstandig zijn om voor het sluiten van een huwelijk bij de notaris te vragen wat een gemeenschap van goederen inhoudt en wat nu eigenlijk huwelijkse voorwaarden zijn.

Bij een gemeenschap van goederen wordt door het "ja-woord" bij de gemeente alles van de echtgenoten gezamenlijk. Dus zowel de goederen, maar ook de schulden. Vaak denken mensen dat als "iets op je naam staat" dan van jou is, maar dat is bij een gemeenschap van goederen niet het geval. Als één van de echtgenoten zuinig is geweest en de andere echtgenoot blijkt een losbol te zijn, dan weet je wat er gebeurt. Bij een echtscheiding of een faillissement gaat de losbandige echtgenoot of de curator er met de helft van het zuinig opgespaarde vermogen van door.

Als men dit niet wil, is een bezoek aan de notaris nodig voor het maken van huwelijkse voorwaarden. Handig is om dit voor het huwelijk te doen en niet nadat er gehuwd is, want dan moet de bestaande gemeenschap van goederen verdeeld worden met alle kostenverhogende handelingen van dien.

Ook op het gebied van samenlevingscontracten, schenkingen. leningen en andere zaken die in het familierecht spelen kan het notariskantoor van Hoogeveen u van dienst zijn. Maak gerust een afspraak om uw eigen persoonlijke situatie te bespreken en te bezien of er zaken notarieel geregeld moeten worden.

 

Met ingang van 18 juni 2012 is ons kantoor gevestigd aan de Hoofdstraat 11 te Hoogeveen (naast de ANWB). Parkeergelegenheid en ingang achterkant kantoor.

ONROEREND GOED

lijn

ERFRECHT

lijn

FAMILIERECHT

lijn

ONDERNEMINGSRECHT

lijn

MAAR OOK: